Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем отпред !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем отпред !!!

Колеги моля ви помагайте от 3 дена като завия надясно и се чува от дясното колело едно пристръгване или чагъртане на метал все едно накладките са разкачени (но не са ) или все едно опира някъде ламаринка ! Като давам назад пак с завой нищо ! Дигнах колата свалих колелото но нищо съмнително не открихме отидох и качих един майстор да чуе звука и той каза ламаринка нещо опира , но не намери и ме насочи да чакам лагера на главината да даде фира !
    Много ви моля за някакви насоки ако сте имали подобни проблеми , Благодаря ви !!!
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Вдигни на крика колелото ,запали ,включи, на скорост дай леко газ,да не откъснеш нещо или да не я бутнеш и слушайте и гледайте какво става,може и каре да е.Но мисля че не си локализирал добре шума и са ти износени задните накладки и опира метала на накладката в диска,погледни там.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:11.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Огледайте шарнирите на двата носача че на такова прилича от обясненията ти!
      5 Ланчии зад гърба си!
      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Провери ламарината зад спирачния диск. Погледни я по-добре,най-вероятно се е изкривила и опира някаде.
        Alfa Romeo 156 04" 2.4 20v M-Jet Progression

Comment

Първоначално публикувано от Pandev Покажи съобщение
          Провери ламарината зад спирачния диск. Погледни я по-добре,най-вероятно се е изкривила и опира някаде.
          Колега и аз така се надявах , но нямам такава ламарина за жалост

---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:48 ----------

Колеги а лагера на главината сменява ли се самостоятелно , или е филм там и какви са цените

Comment

трябва да имаш ламарина зад диска ,но малка и тогава нямаше да ти стърже при въртене на волана а при въртене на колелото ....
            5 Ланчии зад гърба си!
            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Виж бронята, ако си я свалял - да не се е разхлабил болт. Ако е така, можеш да познаеш и визуално -малко по-отворена фуга между нея и калника.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Виж бронята, ако си я свалял - да не се е разхлабил болт. Ако е така, можеш да познаеш и визуално -малко по-отворена фуга между нея и калника.
                Ми интересното е че си закачих от долу подкалника и се разкачи после го закачих но звука остана а всичко визуално изглежда същото , но звука не е на пластмаса а на желязо

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Вдигни на крика колелото ,запали ,включи, на скорост дай леко газ,да не откъснеш нещо или да не я бутнеш и слушайте и гледайте какво става,може и каре да е.Но мисля че не си локализирал добре шума и са ти износени задните накладки и опира метала на накладката в диска,погледни там.
                Колега някъде ако не се лъжа бях срещал твоя подобна тема за такъв проблем (може и да бъркам) , но ако е така как го реши и да наистина задните накладки са ми за смяна , но как може да е от там този шум и то само на завой на дясно и при напред движеща се кола

Comment

При навит надясно волан пробвай дали звукът се променя при ускорение, при движение по инерция и при спиране.

Ако тръгне да се скапва лагер на главината то той обикновенно издава монотонен звук (вие) при движение направо и с по-висока скорост. Ако е каре, то пък трака при натоварване и пълен волан. Разгледай внимателно полуоската, външното каре и маншона му за следи от надиране, както и за някакъв хлабав детайл в непосредствена близост с нея. Виж да не си закачил някоя тел и тя да дрънчи.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 01:03.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Я си погледни бордовете на спирачните дискове да не би да са износени. В начален стадий се чува от време на време, докато не почне да стърже перманентно!
                    "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                    sigpic

Comment

На самия шарнир отзад има една ламаринка занитена която пази шарнира от вода и други гадости, аз имах такъв проблем преди време и се чудех какво става. Ламаринката се държи на 3 нита и като се откъсне някои от тях и почва така да чегърта поне при мен беше такъв проблема провери.
                      Last edited by BIzZkIt4o; d.m.y г., 07:29.
                      Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
                      Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Накладката стържеше в ръба на износения диск,при завои по -силно,чувах го отпред,разглобих почти цялата предна част на колата без да открия нищо.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Благодаря ви много за отговорите утре имам час в сервиза и вечерта ще пиша ако е остановен моя дразнител и дано е нещо леко

Comment

Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщение
                            На самия шарнир отзад има една ламаринка занитена която пази шарнира от вода и други гадости, аз имах такъв проблем преди време и се чудех какво става. Ламаринката се държи на 3 нита и като се откъсне някои от тях и почва така да чегърта поне при мен беше такъв проблема провери.
                            И аз имах същият проблем. Погледни ако можеш пак.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Първоначално публикувано от nvladev Покажи съобщение
                              И аз имах същият проблем. Погледни ако можеш пак.
                              Закъснях за сервиза обадих се и те бяха затворили казаха ми след празниците ! Днес бях с колата и когато се чува въпросния шум на десен завой не се променя спрямо по инерция ли е автомобила или на спирачки и няма никаква вибрация на волана само ламаринения звук ! Дисковете не са износени както и накладките , ако се окаже ламарината при шарнира какво трябва да се направи !
                              Благодаря

Comment

Working...
                              X